Online? Mogelijk toch eenzaam.

 

Lief dagboek,

 

Ik probeerde eerst op de NS Forum een vraag te gaan stellen. Maar ik kan al merken dat er haast geen kip te bekennen is die mijn vragen zullen gaan beantwoorden. Ook haast niet meer op social media. Ik voel me in dat opzicht als ik te veel van dat soort sites me ga reageren dat ik helaas vaak alleen voor sta en niemand die haast een antwoord kunnen of willen geven. Eigenlijk zijn ze meer met elkaar over aan het schrijven maar ik word helaas vaak buiten gesloten. Vaak zijn ook mensen die ik namelijk ook niet persoonlijk ken.

Ook op Facebook en op X kan dat voorkomen dat als ik een vraag heb dat ik verder nooit een antwoord op krijg. Dus dat shirt van € 10,00 wil ik bijvoorbeeld wel hebben. Maar als ik daar op ga reageren krijg ik ook haast geen antwoord op. Maar dan denk ik achteraf misschien is dit wel achterhaald en dat zo'n shirt dan allang is uitverkocht.  Maar zo zijn er meer dingen bij die vaak ook niet echt relevant kunnen zijn. Maar als ik bij de spoorwegen een vraag stel of ik ga bijvoorbeeld iets over klagen dat de treinen niet rijden om bijvoorbeeld naar Almere te kunnen kan ik geen of soms te laat een antwoord op krijgen van de spoorwegen. 

Dus ik vraag aan de spoorwegen bijvoorbeeld waarom rijd trein 5721 dan niet? Ik moet op tijd in Utrecht zijn. Soms heeft de spoorwegen een antwoord op. Er is bijvoorbeeld een sein-en wisselstoring. Maar als de spoorwegen iets geheims weten wordt dat vaak niet naar buiten gebracht. Er staat dan bijvoorbeeld: "Door een aanrijding rijden er geen treinen tussen Hilversum en Amersfoort."

Maar dan vraag je anders juist af of je dan wel met de trein naar Hilversum kunt komen? Maar ze vertellen niet bij wat voor aanrijding dat is. Volgens sommige mensen heeft dat met privacywetgeving te maken. Dus bijvoorbeeld Pietje Puk kan zomaar onder een trein komen maar dat wordt nooit naar buiten gebracht.

Of een automobilist heeft op een trein gebotst of heeft op de spoorwegovergang autopech waardoor de trein tegenaan is geknald. Er zijn wel doemscenario's te bedenken.

Ook voortaan minder op X.

Maar terug over de eenzaamheid. Ik ben van plan om dan proberen zo min mogelijk op X te zitten omdat het meestal van een kant is en haast niet van twee kanten. Ze kunnen wel gaan liken en dat is ook anders een teken dat iemand het heeft gelezen. Maar als er scheldpartijen zijn en dat mensen mij misschien een sukkel of anders een klootzak vinden komt natuurlijk ook online gezien best wel hard aan en zulke mensen blokkeer ik dan zodra er iets over komt te staan.

Update zondag 14 april 2024: Volgens mijn moeder komt dat omdat er weinig personeel is die mij zou kunnen helpen. Ik heb eigenlijk mijn twijfels want de kans is misschien evengoed dat ik anders genegeerd wordt op internet. En dat hoeft natuurlijk niet zo zeer met vloeken en schelden te zijn. Maar anders heeft mijn moeder dan wel gelijk in. En misschien dat er vroeger voor coronacrisis meer personeel is dan nu. Dat zou mij anders ook niet gaan verbazen. Maar het probleem blijft structureel helaas online gaan hangen.


Rotterdam / Amsterdam 7 april 2024

 

Bij Ajax is het sinds vandaag opnieuw crisis.

 

Lief dagboek,

 

Ajax moest vandaag uit spelen tegen Feyenoord. Maar creëert veel te weinig kansen doordat er steeds balverlies was.  Ook zijn er geruchten dat een aantal spelers van Ajax zijde aan de ramadan meedoen en zijn helaas niet fit genoeg om de gehele wedstrijd mee te moeten spelen. Maar dat Ajax in de uitwedstrijd plotseling met 6-0 verloor van Feyenoord is de Amsterdamse club meer een amateurclub geworden de laatste tijd net als FC Weesp bijvoorbeeld. Ook was er geen ramadan toen al speelde Ajax de laatste tijd echt superslecht. Ik denk dat Ajax helemaal geen goeie motivatie meer heeft. En kansen die ze kregen vaak daardoor niet worden benut. Toch denk ik dat ik allang blij ben dat ik gelukkig geen seizoenskaart van Ajax heb. Tussen 1999 en 2004 had ik vroeger een seizoenskaart maar dat was al nog te betalen. Maar voor nu gaat het financieel gezien allang niet meer.

Deze oude Tweet vond ik nog online op internet van 21 juni 2023 jl.

 

Ik heb Ajax verdriet. Kampioen zijn ze dit jaar niet. Om dood te schamen achter de gesloten ramen niet meer voor de buis bang voor de bal of toch voor een muis. Nee bij Ajax is het niet meer pluis. Ik ga toch zitten huilen thuis.


Hilversum / Weesp zondag 7 april 2024

 

Maryluz: Nog steeds rug pijn en was niet met Pasen.

 

Lief Dagboek,

 

Maryluz was met de afgelopen Pasen helaas niet bij ons geweest, omdat ze nog steeds rug pijn heeft. Ik heb vandaag een opkikkertje via Greetz verstuurd met een beterschapskaart en wat chocolaatjes. Dus hopelijk zal ze er blij mee zijn.  Binnenkort hoop ik van haar een reactie horen of anders te krijgen.  Misschien was ik van de week daarom een beetje verdrietig. Maar dat weet ik al niet meer.


Weesp, zaterdag 6 april 2024

 

Lief dagboek,

 

Ik ben geabonneerd op drie belangrijke tijdschriften dat zijn: Autisme magazine, Hardgras en Heaven magazine. 

Wat ik eigenlijk het minst belangrijk vind is Auto Review. Maar die kan ik gelukkig wel maandelijks mee gaan opzeggen.  Eerst dacht ik dat er ook een maandabonnement genoteerd stond op Auto Review op het adres van mijn ouders, maar kennelijk is dat niet zo. Ik zie het althans niet in de PostNL app verschijnen. Grote kans dat het anders niet is doorgegaan. Dan hou ik alleen op 1 Auto Review en dat is dan op mijn adres. 

Op welke tijdschriften ben je op geabonneerd?

Update: vrijdag 12 april 2024:

Op de volgende tijdschriften ben ik op geabonneerd:

  1. Autisme magazine (alleen voor mezelf) € 30,00 4 nrs per jaar
  2. Hardgras € 57,50 (via factuur) 6 nrs per jaar
  3. Auto Review in plaats van Autovisie. Dat kost € 7,00 per maand en is maandelijks opzegbaar. Eerst dacht ik dat er ook een maandabonnement genoteerd stond op Auto Review op het adres van mijn ouders, maar kennelijk is dat niet zo. Ik zie het althans niet in de PostNL app verschijnen. Grote kans dat het anders niet is doorgegaan. Dan hou ik alleen op 1 Auto Review en dat is dan op mijn adres. 
  4. Heaven magazine € 45,00 verschijnt met 6 nrs per jaar. Is niet opgezegd. Er stonden eerst twee dezelfde abonnementen waarvan de andere mee was opgezegd.

 

Hoe zit dat met de Quest en met Autovisie?

Ik vind dit achteraf gezien toch te veel worden en zal helaas boven mijn budget zijn maar als het niet anders kan dan neem ik deze 2 tijdschriften voor een jaar voor lief en dan zeg ik het pas over een jaar mee op. Uiterlijk rond 1 februari 2025. Update woensdag 3 april 2024: Van de Autovisie heb ik al een bevestiging gekregen dat het al is betaald. Laatste update hiervan: Kennelijk wordt er op een of ander manier tweemaal € 30,00 van mijn rekening afgeschreven waarvan 1 betaling al met iDeal was betaald. Ik vind dat ik anders € 60,00 moet gaan betalen toch te veel. Ergens klopt er dan iets niet omdat ik het per halfjaar betaal. We gaan het proberen toch dit te annuleren. Dat valt nog binnen de 14 dagen als herroepinsrecht. De Quest daar heb ik nog steeds geen abonneenummer van maar als het door gaat dan zal ik die wel misschien kunnen gaan nemen. En anders moeten we de Quest toch gaan annuleren.


Weesp donderdag 4 april 2024

 

Droomhuis maar niet te betalen en anders waarheen?

 

Lief dagboek,

 

Stel dat ik de loterij zal winnen wat ontzettend klein is. Kan een droomhuis dan worden waargemaakt? Ik denk als je de jackpot mee zou winnen dan nog is maar de vraag waar ik dan terecht kan. Dan zou ik in principe een huis van 8 ton of zelfs van 1 miljoen best wel mee kunnen betalen. Maar ik wil eigenlijk niet gaan verhuizen. En als ik toch wil ga verhuizen dan waarheen? Ik zou misschien wel een tweede woning daarvan kunnen kopen bijvoorbeeld in Gelderland of anders in Friesland. Maar dan zou ik alleen in het weekends mee kunnen vertoeven en door de weeks misschien op mijn oude adres in Weesp. Maar ik sluit nooit zomaar een tweede hypotheek af als ik daarvan niet kan betalen. Droomhuizen zijn er wel genoeg met een zwembad of aan het water maar dat kost meestal kapitalen.

Ik denk wel dat de kans zeer klein is dat ik de jackpot zou winnen. Maar anders oogt meer vooruitblikken voor mijn financiën. Maar anderzijds ik moet me ook niet al te rijk voor rekenen want ik heb toch een zwaar vermoeden dat ik nooit de jackpot zou gaan winnen. En dan kun je altijd over de huizen gaan dromen die verder niet te betalen zijn. Het probleem is vaak als ik te ver weg ga wonen zoals in Heerenveen bijvoorbeeld dat ik niemand heb om erop terug te gaan vallen als er dan iets aan de hand is.  Mijn netwerk is toch in Weesp en als ik denk om bijvoorbeeld in Heerenveen te gaan wonen zou ik me eerder tussen de Friezen me gaan vereenzamen. En omdat ik een vorm van autisme heb kan dat zwaar gaan aanvoelen en mogelijk ook voor problemen zorgen. Ik hoop eigenlijk als ik in de verre toekomst toch kan verhuizen dan beter in Weesp te blijven en niet helemaal naar Heerenveen bijvoorbeeld.

Natuurlijk kan ik best wel voor een dagje naar Heerenveen of anders daar op vakantie gaan voor een midweek bijvoorbeeld maar wonen is toch anders dan dat je als toerist bent. En misschien is Heerenveen helemaal niet leuk om daar te gaan wonen en overal zou er wel wat aan de hand zijn. Maar daarvoor hoef ik namelijk niet zo ver weg te gaan verhuizen dan moet wel een duidelijke  reden voor zijn. Maar voor mijn lol zou ik niet gaan verhuizen eerder daar op vakantie gaan of voor een dagje uit. Stel dat iedereen in Weesp mij een monster vind en iedereen mij zou gaan negeren dan zou dat wel een reden zijn om dan helaas uit Weesp te moeten blijven. Het zou dan voor die redenen me dan eerder pijn doen dan dat ik in Weesp kan blijven. Maar gelukkig heb ik verder niets te verbergen. Dus ik ben wel blij dat Weesp mijn ding is.


Weesp / Petarukan woensdag 3 april 2024

 

Mijn biologische moeder

 

Lief dagboek,

 

Sommige mensen zeggen dat ik voor sommige uiterlijke kenmerken meer op mijn biologische moeder lijk. Alleen ze is een kop kleiner dan ik. Ik denk wel eens aan haar terug. Misschien als ik voor de laatste lootjes de loterij kan winnen en er zou heel misschien voldoende budget zijn zou ik wel naar mijn biologische moeder op bezoek willen. Maar de kans is wel heel erg klein want dat zal in praktijk een godsvermogen zijn om weer zo ver voor te moeten vliegen. Ik denk wel als ik verder met mijn Wajong moet gaan doen dat ze altijd in mijn hart zou blijven. Ik kan zo nu en dan emotioneel van worden maar dat hoeft ook niet altijd.

Maar ik denk wel dat ze geen keus in had om mij voor te moeten afstaan. Eigenlijk vind ik haar meer vriendelijks uit stralen dan ik zelf. Maar dat zal wel mee te maken kunnen hebben omdat ik Nederlandse opvoeding heb en zij niet. Ik heb eerder de nijging als het echt me tegen kan zitten om te gaan moeten vloeken en over te gaan schelden maar dat heb je haast niet in de Indonesische cultuur. Als ik namelijk niet geadopteerd was dan had ik toch een Indonesische opvoeding gehad en dan zou mijn leven stuk anders zijn geweest. Maar op een of ander manier denk ik wel dat ik voor altijd een Javaan zou blijven ook al heb ik de Nederlandse opvoeding.

 


Weesp woensdag 3 april 2024

 

Ik voel achteraf verdriet

 

Lief dagboek

Ik voel achteraf verdriet. Maryluz heeft nog steeds last van haar rug iedere keer kan het erin schieten en dat doet bij haar pijn. Ik vind het ook voor haar zielig omdat zij helaas niet aanwezig kan zijn met de afgelopen Pasen. Maar ook moet ik proberen om vol te houden om voortaan geen loten meer te kopen. Het lijkt erop dat ik misschien een heel klein beetje aan verslaafd ben geraakt maar gelukkig zijn dat geen hele grote bedragen waarmee ik me had vergokt. Eigenlijk moet ik ook flink zijn om dan niet meer te gaan gokken maar ik ben misschien toch een beetje bang om weer in een roes te gaan vallen en dan kun je weer vergrijpen door weer loten te gaan kopen. Maar inderdaad heb ik nog nooit boven de duizend euro vergokt. Eigenlijk kan ik me geld beter aan nuttige dingen aan besteden maar als dat echt zo ver gaat dan is het toch makkelijker gezegd dan gedaan. Mijn websites kan ik gelukkig ook maandelijks op gaan zeggen als ik het niet kan gaan betalen. Maar misschien is dat in plaats van gokken.


Ik heb ineens een gevoel of ik moet gaan janken. Maar anderzijds weet ik nog niet wat mij te wachten staat.

Tijdschriften

Ik ben toch wel blij dat ik het tijdschrift Hardgras weet te verlengen. De rekening was sinds kort al betaald maar ik heb achteraf een beetje spijt dat ik de Quest en de Autovisie heb genomen. Van de Quest weet ik trouwens nog niet of er een abonnement genoteerd staat. Ik weet nu nog niet of de aanmelding wel definitief is. Maar ik weet mijn abonneenummer helaas niet. Mocht dat toch niet door gaan dan zit ik me anders ook af te vragen of Autovisie dan wel doorgaat. Staat verkeerd in het systeem dus ik wacht dan nog even af. Maar anders vraag ik toch aan mijn moeder of ze het willen gaan annuleren voor me.


Weesp dinsdag 2 april 2024

 

55 jaar Huwelijk papa en mama

 

Mijn ouders zijn vandaag 55 jaar getrouwd. Ik heb een Trouwboeket bij Fleurop weet te bestellen en omdat ik het gisteren al had besteld, kwam het vandaag bij hun binnen. Mijn ouders waren verrast. Mijn vader had ook een boeket gegeven voor hun trouwdag maar die ziet er eenvoudig en minder speciaal uit. Mijn ouders vonden mijn boeket toch wel meer speciaals en ook gevarieerder in smaak dan die van mijn vader.

 

Blunder

Maryluz en Günther hadden ook aan mijn ouders gedacht, maar die hadden een kaart opgestuurd. De bedoeling was goed, maar op de kaart toch wel een blunder gemaakt met de tekst dat ze 60 jaar getrouwd zijn, maar het is 55 jaar. Dus dat is eigenlijk wel jammer maar omdat mijn zus last van haar rug heeft en Günther misschien wel te druk heeft was er misschien ook geen aandacht voor helaas.


 

Amsterdam /Weesp / Duitsland donderdag 21 maart 2024

 

Kindermisbruik

 

Lief dagboek,

 

Ik las weer in het nieuws dat Benno L alweer is veroordeeld op kindermisbruik. Eerst vroeger in Nederland maar omdat hij in Duitsland ging wonen is hij ook in Duitsland berecht. Los van Benno L maar ook zoiets:  Toen ik jong was liep ik vroeger van mijn huis naar de buren die een kaasboerderij hadden dus ik ging daar kaas halen en ik had toen van mijn ouders geld gekregen om kaas te gaan halen. Maar op een dag dat ik daar vandaan kwam stopte een vreemde auto terwijl ik daar nog liep. Die man deed toen zijn raam open en hij riep tegen mij van: "Stap maar erin". Ik zei nee, want ik woon daar vlakbij. Maar die man probeerde me overheen te halen.

Waarop ik alweer zei van "nee: Later had ik bij mijn ouders verteld. Ze zeiden tegen mij: "Uitstekend dat je nee hebt gezegd, want je gaat toch niet met vreemden mee!" Ik vroeg toen van waarom? Die man had iets vreselijks mee kunnen doen anders met je!" Zoals kindermisbruik. Ik vroeg van wat bedoel je dan met kindermisbruik?

Dat hij jou bijvoorbeeld aan seks vraagt en eventueel jou zou kunnen mishandelen of anders mee gaan vermoorden". Ik  was erg geschrokken en ik was een beetje overstuur van geraakt. Ik denk dat ik toen jaar of 8 was maar daar kan ik me niet meer van herinneren hoe oud ik toen was. Maar in het vervolg gingen mijn ouders dan altijd met me mee totdat ik een puber was. En iets meer zelfstandiger in was.


Weesp, vrijdag 15 maart 2024

Vandaag jarig

 

Lief dagboek,

 

Ik ben sinds vandaag weer een jaartje ouder. Leeftijd zegt verder ook niets alles maar ik ben al 45.  Vandaag kwam tante Miri langs tijdens begeleidingstijd en vanhaar kreeg leuke cadeautjes zoals een koffiemok, wetenschappelijke kaartenspel, sokken met bier erop en chocolade paaseitjes. Van mijn ouders kreeg ik wat geld en Tineke was vorige week geweest, van haar kreeg ik een Hema bon waarmee ik sokken kon kopen. 

We hebben vanavond lekker pannenkoeken gegeten en ook ijs toe. Eerst waren wij van plan om naar de Javaanse toko te gaan, maar vanwege de ramadan weet ik ook niet of ze open zijn maar om teleurstelling op mijn verjaardag te voorkomen heb ik daarom iets alternatiefs bedacht.


Zanzibar / Amsterdam / Weesp maandag 11 maart 2024

 

Schildpaddenvlees walgelijk!

 

Lief dagboek,

 

Ik las laatst in het nieuws dat er negen mensen dood waren gegaan door het eten van schildpaddenvlees. Ik snap namelijk niet dat landen zoals op Tanzania (waar Zanzibar onder valt) wel als delicatesse zou worden beschouwd? Ik heb namelijk geen medelijden mee aan degenen die het echt daadwerkelijk zullen gaan opeten. Schildpaddenvlees is giftig. Daar zit chelonitoxisme in.

En daar kun je ook daadwerkelijk aan dood gaan. Schildpadden zijn namelijk mijn lievelingsdieren en daar ga ik echt niet van opeten. In Colombia eten ze cavia's dat schijnt volgens tante Miri eerder naar kip te smaken, maar kunnen ook giftig zijn. In China eten ze zowel honden als katten maar dat staat gelukkig niet in de Nederlandse Chinese Indische restaurants.  

Maar terug naar het eten van schildpaddenvlees. Ik vind dit walgelijk en ook echt heel erg zielig voor de schildpadden zelf. Bij gebrek aan beter eet ik liever varkensvlees maar als dat niet hoeft dan mijd ik dat ook. Zoals kip,rund, schaap en kalfs worden meestal gegeten volgens de islamitische tradities. Maar vegetarisch eten heb ik gelukkig ook geen moeite mee!  


Hilversum / Weesp vrijdag 23 februari 2024

 

Nooit meer TV Gidsen en TV meer!

 

Lief Dagboek,

 

Ik heb de VPRO Gids opgezegd en ik denk ook wel dat ze namelijk geheen en weer van mij kregen omdat er steeds abonnementen waren aangegaan. Ik was daardoor eerst erg wiebelig van wel en dan weer niet en dan weer wel en dan weer niet etc. Maar nu is de kogel wel door de kerk en ik neem voortaan helemaal geen TV gidsen meer. Ook was er vaak niet iets leuks op TV. 

Naar voetbal en ook naar films keek ik sowieso niet meer naar. Heel vroeger toen ik op het Oude Convent woonde keek ik vaak naar Al Jazeera en naar Garuda TV, maar het Arabisch zenderpakket ging uit de lucht omdat UPC het niet wou gaan leveren en ook Garuda TV was in begin wel leuk maar ze zonden steeds dezelfde programma's uit dat kennelijk niet meer relevant meer was. Toen ging Garuda TV failliet en ik zat daarna als maar te twijfelen of ik verder wou gaan met mijn TV of niet. Maar uiteindelijk heb ik zowel de VPRO Gids als de TV aansluiting mee opgezegd. En dat scheelt ongeveer € 15,00 of een paar tientjes per maand.


Amsterdam / Weesp / Bussum zondag 21 januari 2024

In paar jaar tijd slechts paar kilootjes aangekomen, maar ik had het eerst nog veel zwaarder verwacht.

 

Lief dagboek,

 

De laatste keer dat ik me had gewogen was rond januari 2022 en toen woog ik ongeveer 81. Nu paar jaar later januari 2024 had ik mezelf weer opnieuw laten wegen met alleen een onderbroek en sokken aan (kleding weegt ook namelijk mee) maar ik weeg nu 84.

Ik ben kennelijk in paar jaar tijd namelijk een heel klein beetje aangekomen. Maar ik vreesde eerst wel dat ik nog veel zwaarder had kunnen wegen na de feestdagen. Maar het blijkt voor dit jaar toch mee te gaan vallen. Van sommige begeleiders hoorde ik juist dat ik paar kilo's ben afgevallen. Maar blijkt ook niet helemaal te kloppen. Maar ik denk wel dat het in het algemeen mee valt. Mijn vriendin Femke woog eerst dacht ik iets van 19 kilo te zwaar en dan moet je eigenlijk heel veel voor doen. En dan kun je wel naar de diëtist gaan. Maar ik vind het voor mezelf nog niet nodig. Volgens mijn moeder begin ik wel een beetje een dik buikje te krijgen. Maar ik denk wel in opzicht vergeleken met mensen die anders heel veel eten dat het anders nog meer is dan ik zelf.  Als het straks weer voorjaar is en ook niet meer zo heel erg glad is (door sneeuw en ijzel) dan kan ik ook samen met de begeleiding meer gaan wandelen. Binnenkort ga ik opnieuw kijken of ik weer op de hometrainer kan. Maar die paar kilootjes dat ik ben aangekomen valt anders wel heel erg mee.


Weesp, donderdag 18 januari 2024

Curry Rijst met Maryluz

Lieve Dagboek,

Vanavond was ik uitgenodigd om curry rijst samen met mijn ouders te gaan eten. Ook Maryluz was erbij. Zij had voor ons gekookt. Dit is wel geheel vegetarisch met tofu, rijst kokosmelk en curry. Het lijkt mij toch wel eerder Thais maar dan vegetarisch. Deze foto had mijn vader kennelijk in spiegelbeeld genomen, maar gelukkig zijn er op de PC trucjes voor om deze foto op normale stand te gaan zetten.