Tiel / Weesp / Hilversum dinsdag 18 april 2024

Foto's in Tiel (januari 2012)

 

Lief dagboek,

 

Ik heb samen met Rob weer foto's gescand. Dit keer waren namelijk niet alleen negatieven van mijn ouders toen ik destijds nog een baby was en mij vanuit Indonesië naar Nederland toen gingen adopteren. Ik had namelijk zelf ook een foto album met echte foto's die toen in Tiel waren genomen van januari 2012. Ik was vroeger namelijk gek op de stad Tiel. Heel misschien was ik toen van plan om vanuit Weesp naar Tiel te gaan verhuizen. Maar later bleek dat daar veel criminaliteit was. Er werden daar vaak woninginbraken gedaan, vuurwerkoverlast dus dat was toen ook één de redenen dat mij toen werd afgeraden of naar Tiel te gaan verhuizen. Deze foto's had ik uiteindelijk kunnen gaan scannen op het Trefpunt in Hilversum.

Voorlopig nog niet naar Tiel pas vanaf volgend jaar in 2025

Omdat er vooral in het weekend vanuit Weesp naar Tiel slechte treinverbindingen zijn ga ik namelijk nog niet naar Tiel. Het probleem is dat de sprinters richting Utrecht in het weekends niet rijden en dat het nog sinds de coronacrisis mee is opgeschaald. Volgens de spoorwegen moet ik anders via Amsterdam naar Utrecht en naar Tiel gaan reizen. Voor mij is een enorme omweg en dan moet ik anders heel vroeg weg door te slechte treinverbinding. Volgens de spoorwegen verwachten ze dat met de dienstregeling van 2025 dat er weer sprinters vanuit Weesp naar Utrecht weer zouden gaan rijden en dan pas kan een weekend vrij misschien aantrekkelijker zijn voor mij. En als die sprinters weer vanaf volgend jaar weer zullen gaan rijden heb ik vaak ook meer de tijd om in Utrecht mee over te kunnen stappen.


Utrecht / Hilversum / Weesp maandag 15 april 2024

 

Spoorwerkzaamheden.

Over een paar weken ga ik denk ik niet met de trein. Oorzaak zijn dat er rond Amsterdam werkzaamheden zijn en dat er tussen Weesp en Hilversum veel minder treinen gaan rijden. NS heeft geen verklaring voor kunnen geven waarom dat zo is. Ik heb namelijk een groot vermoeden dat namelijk in de meivakantie helaas aan het spoor zou worden gewerkt. Het gaat om de week van maandag 29 april t/m zondag 5 mei 2024. Als ik toch naar mijn dagbesteding moet dan probeer ik anders met de auto te gaan, Of dat ik toch vroeg of laat zou kunnen gaan arriveren of dat ik dan toch voor een weekje misschien kan overslaan.Het hangt er misschien ook vanaf of Rob dan ook vervoer heeft of niet.


Utrecht / Weesp / Hilversum vrijdag 12 april 2024

 

Nieuwe OV Chipkaarten zowel voor het Trefpunt en ook een voor privé.

 

Lief dagboek,

 

Vanaf maandag 15 april 2024 ga ik mijn nieuwe OV chipkaarten gebruiken . De huidige OV chipkaart dat eindigt op 6530 doet het niet altijd en het ligt eerder aan de chip. Ook staan er oudere gegevens op en die gebruikte ik voor Het Trefpunt. In plaats van die 6530 gebruik ik een nieuwe OV chipkaart 4217 voor als ik naar het Trefpunt ga en ik had al paar keer op proef ermee kunnen reizen en dat ging wel goed.

Privé

Ook voor heb ik gelijk een andere OV chipkaart besteld voor als ik privé ga reizen. Bijvoorbeeld voor een dagje naar Tiel of naar de Tong Tong Fair in Den Haag. En mijn huidige was toen via nummer 7698 maar dat wordt vervangen op een nieuwe OV chipkaart dat eindigt op 8244. Omdat het NS Flex abonnementen zijn kan ik die twee oude OV chipkaarten maandelijks mee gaan opzeggen dus dat doe ik dan binnenkort. De opzeggingen van deze twee oude OV chipkaarten is hiermee dan echt definitief.


Hilversum woensdag 10 april 2024

Smaakpalet

 

Lief dagboek,

 

Gisteren hadden wij Cassandra, Rob en ik een afspraak in het Smaakpalet dat deze locatie naast het Trefpunt ook van Stichting Philadelphia is. Er werken daar mensen met een arbeidshandicap. Ik vermoed dat ze deels ook Wajong krijgen en verder onder arbeidsloon vallen.

We hebben daar een tosti gegeten en Cassandra nam een sandwich met zalm. Dat geel-zwarte zelfgemaakte huisje van een van de mensen die daar zou hebben gemaakt wou Rob gaan kopen. Alleen hij kwam er laat pas achter dat hij in alle haastigheid zijn zijn portemonnee was vergeten want daar zat zijn pinpas in. Gelukkig had ik voor de zekerheid wel een pinpas mee dus ik heb het voor hem voorgeschoten.


Hilversum woensdag 27 maart 2024

 

Alweer naar mijn Dagbesteding maar slechte nacht gehad.

Ik ging gisteren samen met Rob alweer foto's scannen. Was best wel slopend en ook vermoeiend, omdat ik eigenlijk amper heb geslapen die nacht. Maar gelukkig hebben wij evengoed grapjes gemaakt en we zijn maar paar uurtjes gebleven. Na afloop moest mijn vader Rob naar huis brengen en ik nam weer de trein terug. Ik was eigenlijk te moe om nog bij mijn ouders weer te gaan eten en ik zat ook tegen hoofdpijn aan. Maar gelukkig is het alweer over


Op dinsdag 19 maart belde Rob af. Hij had slecht geslapen maar anders was hij tijdens het scannen van foto's  misschien wel in slaap gevallen. Donderdag vierde ik mijn laatste keer van dit jaar mijn verjaardag in het Papagenohuis en Rob was alweer beter en was toen ook voor uitgenodigd. Hij het het boek over de treinen aan mij gegeven. Prachtig boek. Volgende week weer de frisse moet!


Opnieuw bijgewerkt: zondag 31 maart 2024

 

De man naast me is Rob. Hij is vrijwilliger van het Papagenohuis. Ik ga samen met hem bijna elke week foto's scannen in een locatie in Hilversum. Daar doe ik dagbesteding. Waarom ik hem eigenlijk een Forever man vind is dat we altijd samen lol hebben en ook met onze werkzaamheden bezig zijn. Hij maakt ook radio's en daar is hij als maar aan het knutselen en ermee prutsen. Hij had in het verleden ook in de Floklorengroep gezeten daar speelde hij accordeon en ging laatst naar Amerika om daar te mogen spelen. Maar hij is er helaas ermee opgehouden. Ook heeft hij geen auto meer.

Maar hij is meer een vriend of een kennis van ons maar hij is geen directe familieband van ons. Hij is een gezelligheidsmens en drinkt graag een glaasje wijn en rookt misschien shag of sigaretten. Maar dat mag de pret niet gaan drukken.